Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí pečeně Chilli con carne

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí plec/zadní
  • 1 kus cibule
  • 6 kusů cherry rajčat
  • 1 balení koření Chilli con carne /Kotányi/
  • dle chuti olej
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • dle chuti sůl
  • 1/2 hrnku hladká mouka

Příprava

  1. Špalek hovězího masa (plec/zadní), převážeme kuchyňským motouzem, aby si maso udrželo hezký tvar. Poté maso potřeme směsí koření Chilli con carne smíchaným s 1 dl oleje. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. V pánvi zprudka naložené hovězí maso opečeme. Do římského hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a na tuto směs položíme opečený špalek hovězího masa. Přidáme zbytek rozmíchaného koření Chilli con carne s olejem, osolíme a podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu.
  2. Po 60 minutách maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří skotu). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání motouzem, necháme odpočinout a nakrájíme poté na plátky.
  3. Výpek se zeleninou částečně propasírujeme, scedíme a přidáme cca 20 dkg sterilované kukuřice. V případě potřeby zahustíme tmavou instantní jíškou do potřebné hustoty omáčky.
Tip: Vhodnou přílohou je rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře