Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí plátky na pepři se slaninou.

Hodnocení uživatelů:
60 minut 40-50 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 10 dekagramů anglická slanina
  • 2 kusů cibule
  • 6 plátků Hovězí plátky
  • 10 gramů mouka hladká na zahuštění
  • 1 špetky pepř, sůl.
  • 2 cl tuk

Příprava

V tlakovém hrnci osmažíme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli {zhruba 8–10 minut). Plátky na­klepeme, na okrajích asi 3× na­řízneme (aby se při dušení ne­kroutily), osolíme a na rozpále­ném tuku na každé straně 4–5 minut opečeme. Vložíme i s pří­padnými přípeky na cibuli, přisy­peme celý pepř. Podlijeme vý­varem (vřelou vodou s maso­xem), aby bylo vše ponořeno. Dusíme v uzavřeném hrnci 40–50 minut.s nadrobnou nakrájenou anglickou slaninou. Vyjmeme plátky, zahustíme moukou se studenou vodou, necháme zhruba 6 minut povařit, přecedíme, dochutíme solí, masoxem, případně lžičkou sójové omáčky. Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře