Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí po myslivecku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 110 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí zadní
  • 1 balení koření Vitana – „Divočina“
  • 1 sklenička zel. směs Halali
  • 1 kus cibule
  • 3 kusy mrkev
  • 20 dekagramů uzený špek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti cukr krystal
  • dle chuti rajský protlak

Příprava

  1. Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm (6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je stranou. Maso nijak neochucujeme, jelikož se bude dusit v silně kořeněném vývaru.
  2. V hrnci opečeme na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se vyškvaří, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkve a opečeme do zlaté barvy. Poté přidáme 1 polévkovou lžíci krystalového cukru, 1 polévkovou lžíci rajského protlaku a 3 kávové lžičky koření Divočina.
  3. Vše lehce orestujeme a vložíme opečené plátky hovězího masa a zalijeme skleničkou směsi Halali, trošku podlijeme vodou a dusíme při mírném varu, dokud není maso měkké. Maso poté vyjmeme a silný „ divoký“ vývar rozmixujeme zcela do hladka.
  4. Pokud je potřeba jej zředit použijeme na to trochu mléka a ještě zlehka 10 minut provaříme.
Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře