Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí polévka s játrovou rýží

Receptynakazdyden.cz
Skvělým doplňkem vaší sváteční polévky nemusí být jen notoricky známé játrové knedlíčky, ale i dobře vychucená játrová rýže.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 6 porcí

Ingredience

  • 3 vaničky Knorr Bohatého bujónu hovězího
  • 2,5 l vody
  • 2 mrkve
  • lžíce oleje
  • 15 g petrželky
  • 200 g hovězích jater
  • 1 rohlík
  • 1 cibule
  • 60 g strouhanky
  • 20 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 vejce
  • majoránka

Příprava

  1. Na oleji orestujeme nastrouhanou mrkev a zalijeme dávkou vody, ve které pomalým varem rozpustíme vaničky bujónu a po krátkém provaření polévku odstavíme.
  2. Játra společně s navlhčeným rohlíkem umeleme a přidáme jemně nasekanou cibulku, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a pomocí strouhanky a mouky vypracujeme hustší těsto, které přes síto s oky o průměru 1 cm přetlačíme do vřelé osolené vody
  3. Rýži, která vyplave na povrch, propláchneme studenou vodou a vkládáme do polévky těsně před podáváním s jemně nasekanou petrželkou.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na jednoduché polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře