Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí pupek na česneku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězího pupku
  • 2 velké palice česneku
  • 20 dekagramů uzeného špeku
  • 2 cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb hladká mouka

Příprava

  1. Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi použijeme na vnitřní potření a jeden díl na vnější potření. Plát masa také hojně opepříme.
  2. Namazaný plát hovězího pupku smotáme do tvaru rolády a převážeme režnou nití. Maso na povrchu také potřeme směsí soli, česneku a pepře a dáme odležet na 24 hodin do lednice. Po odležení před pečením maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se tzv. zatáhlo. Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí. Do výpeku vložíme na větší kostky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibulí na čtvrtky.
  3. Lehce necháme opéct a přidáme k masu do hrnce nebo pekáče. Maso podlijeme vodou tak aby bylo zcela ponořeno. Pečeme v troubě na střední teplotu cca 2-2,5 hodiny. Po hodině pečení maso zkontrolujeme, a obrátíme. Po upečení odstraníme z masa režnou nit, nakrájíme na plátky a necháme v teple tzv. dojít. Výpek se špekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a lehce zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme.
Tip: Výbornou přílohou je houskový knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře