Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí pupek na jalovčinkách

Hodnocení uživatelů:
20 minut 100 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí pupek
  • 15 kuliček jalovce
  • 20 dekagramů Lopenická slanina
  • 3 lžička koření roštěnka (Avokádo)
  • 1 kus velká cibule
  • dle chuti sůl, pepř, olej, hl. mouka

Příprava

  1. Pláty hovězího pupku odblaníme a nakrájíme na velké kostky. Do 1 dl oleje přidáme koření „roštěnky“ a dobře promícháme. Maso osolíme, opepříme a nalijeme na něj olej s kořením. Maso ve směci dobře promícháme a necháme asi půl hodiny při pokojové teplotě odležet.
  2. Lopenickou slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce dáme lžičku oleje a kostky slaniny opečeme do křupava. Poté přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do zlatava. Kuličky jalovce rozmáčkneme plochou stranou nože a přidáme s bobkovým listem a novým kořením do slaninového výpeku. Restujeme dokud neucítíme vůni jalovce.
  3. Kostky masa přidáme do hrnce k cibuli a slanině a necháme zatáhnout. Maso podlijeme do ¾ vodou tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou dusíme při mírném varu asi 2 hodiny. Je-li potřeba, doléváme vodou opět do ¾ masa. Jakmile jsou kostky masa měkké, vyjmeme ho z hrnce a propasírujeme silnou šťávu, zahustíme hladkou moukou, kterou rozmícháme ve vodě a 10 – 15 minut provaříme. Po provaření šťávy vrátíme maso a podáváme s houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře