Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí pupek na žampionech

Hodnocení uživatelů:
10 minut 240 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů hovězí pupek
  • dle chuti plnotučná hořčice
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 kostka masox
  • dle potřeb cibule

Příprava

  1. Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití.
  2. Maso podlijeme buďto masovým vývarem (pokud nemáme, použijeme kostku masoxu) tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3-4 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou.
  3. Maso poté co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude „lahodně rozpadat“. Vývar zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme.
Tip: Výbornou přílohou je houskový knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře