Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí pupek s čabajkou

Hodnocení uživatelů:
30 minut 150 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí pupek
  • 1 kus čabajská klobása
  • 1 lžíce hrubozrnnná hořčice
  • 15 dekagramů Lopenická slanina
  • 3 kusy větší cibule
  • 3 kusy bobkový list
  • 6 kuliček nové koření
  • 3 lžíce silný vývar Demi-glace
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti hladká mouka
  • 1 kus režná nit

Příprava

  1. Plát hovězího pupku dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet.
  2. Po odležení na potřenou stranu položíme nožku Čabajské klobásy a pevně smotáme. Smotané maso pevně převážeme režnou nití a na povrchu vydatně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na kostičky Lopenickou slaninu, kterou v hrnci necháme zlehka vyškvařit a opečeme ve výpeku maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo.
  3. Maso vyjmeme a dáme si ho bokem. Do hrnce přidáme na měsíčky nakrájené cibule a opečeme do zlatohněda. Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny dokud není maso krásně měkké.
  4. Hotové a krásně měkké po odstranění nitě krájíme na silnější plátky. Vývar propasírujeme a dohustíme dle potřeby lžicí hladké mouky, dobře rozmícháme a necháme 10 minut provařit. Výbornou přílohou jsou opečené plátky z nových brambor.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře