Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí pupek s hrubozrnnou hořčicí

Hodnocení uživatelů:
10 minut 240 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů hovězí pupek
  • 100 gramů hrubozrnná hořčice
  • 2 kusy kapie
  • 5 kusů kyselé okurky
  • 1 kus cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb hladká mouka

Příprava

  1. Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme velmi silnou francouzskou hrubozrnnou hořčicí. Potřený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, pevně zatáhneme a převážeme režnou nití a potřeme hořčicí i na povrchu a necháme odležet nejlépe do druhého dne.
  2. Vzniklou „roládu“ zprudka opečeme v pánvi na trošce oleje, aby se maso zatáhlo. Orestované maso přendáme do hrnce, kde již máme zesklovatělou na hrubo nakrájenou cibuli a podlijeme buďto masovým vývarem a to tak, aby maso bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 4 hodiny.
  3. Po 2 hodinách zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou zbylé dvě hodiny. Maso vyjmeme, odstraníme režnou nit, opatrně nakrájíme na silnější plátky. Maso je nádherně měkké a proto se nám může rozpadat – ideální na porcování je ruční el. kráječ, neboť s tím lze krájet velmi dobře i čerstvě uvařené maso.
  4. Vývar doplníme 1 kávovou lžičkou hrubozrnné hořčice, na menší kousky nakrájenou kapií a na kolečka nakrájenými okurky. Necháme ještě cca 10 minut povařit, aby došlo ke změknutí, následně dle přílohy zlehka zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve vodě a ještě necháme 10 – 15 minut provařit.
Tip: Výbornou přílohou je houskový knedlík nebo rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře