Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

HOVĚZÍ RAGÚ S CELEROVOU KAŠÍ

Receptynakazdyden.cz
Připravte si jednoduché hovězí ragú s fantastickou celerovou kaší. V jedné porci jenom 2 199 kJ.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut Snadné

Ingredience

  • 800 g hovězího zadního
  • 20 g rostlinného oleje
  • 200 g mrkve
  • 200 g dýně
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 200 g cibule
  • 20 g česneku
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 10 g čerstvých bylinek nebo koření (tymián, bobkový list, rozmarýn, majoránka)
  • 250 ml drcených konzervovaných rajčat
  • 400 g celeru (bulva)
  • 600 g brambor
  • 150 ml polotučného mléka
  • 2 g soli
  • 2 g pepře

Příprava

  1. Troubu si předehřejeme na 160 ° C. Na plotně v hrnci orestujeme na oleji na kousky pokrájené maso a zprudka opečeme. Mrkev, dýni, řapíkatý celer, cibuli a česnek pokrájíme na větší kusy. Maso vyjmeme z hrnce a na výpeku restujeme zeleninu do zhnědnutí. Vložíme maso zpátky k zelenině, zalijeme vínem, rajčaty, vývarem, přidáme bylinky, sůl, pepř a přiklopené pokličkou vložíme do trouby na cca 2 hodiny.
  2. Vyndáme z trouby na plotnu a na mírném ohni vaříme ještě 30-60 min do změknutí masa a na závěr odklopíme poklici, aby se omáčka redukovala do požadované konzistence. Mezitím si připravíme celerovou kaši. Celer a brambory oloupeme a pokrájíme na kousky a dáme vařit do vroucí vody do změknutí. Pak zeleninu rozmačkáme společně s mlékem na kaši.
  3. Zdroj receptu www.vimcojim.cz.
Tip: Vařte chutně a zdravě, inspirujte se našimi recepty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře