Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí roláda plněná po Italsku

Hodnocení uživatelů:
20 minut 160 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů hovězího pupku
  • 8 kusů klobásek Salsiccia
  • dle chuti pikantní hořčice, cibule sůl, pepř, vývar

Příprava

  1. Plát hovězího pupku očistíme, což znamená, že vlastně odblaníme. Osolíme a opepříme. Takto připravený plát hovězího pupku poklademe klobáskami Salsiccia (střívka zbavených).
  2. Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme. Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do litinového hrnce.
  3. Na stejné pánvi a výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibulí, a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem. Pod pokličkou „táhneme“ v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou. Maso zbavíme režné niti, a nakrájíme na silnější plátky. Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hl. mouky smíchanou s máslem a 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře