Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí rolky na žampionech

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Náročné S masem

Ingredience

Noky

  • 800 gramů ve slupce vařených brambor
  • 2 kusy malá vejce
  • 3 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce vrchovatá lžíce změklého Rama margarína
  • 320-350 gram polohrubé mouky
  • 3 lžíce mouka na vál

Příprava

  1. Vejce rozšleháme se smetanou, vlijeme do nepřilnavé pánve s rozpuštěným margarínem. Necháme srazit a poté vychladnout.
  2. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme. Cibulky očistíme a každou překrojíme napolovic. Na připravené plátky masa rozetřeme vaječnou směs, na ní položíme cibulky a každý plátek pevně stočíme. Zajistíme potravinovým provázkem
  3. V rozehřátém oleji nejprve dosklovita orestujeme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme maso, které ze všech stran zprudka opečeme. Knorr hovězí bujón rozpustíme ve vodě a částí podlijeme rolky. Dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka, asi 100 minut. Během této doby rolky obracíme a podléváme vždy trochou Knorr bujónem. Dusíme je doměkka, asi 100 minut.
  4. . Mezitím v teflonové pánvi nasucho opečeme plátky žampionů. Měkké maso vyjmeme, šťávu propasírujeme, přisypeme opečené žampiony. Podlijeme zbylým bujónem a prošleháme. Šťávu ochutíme solí a pepřem. Pokud je příliš řídká, vmícháme do ní zhruba 1 lžičku solamylu předem rozmíchaného v troše studené vody a šťávu ještě 5 minut za stálého míchání na mírném ohni provaříme. Rolky zbavíme provázku a vložíme prohřát do šťávy. Podáváme s bramborovými noky
  5. . Brambory smícháme s rozšlehanými vejci, petrželkou, margarínem, osolíme a vmícháme mouku. Připravíme tužší těsto, které pomocí mouky rozválíme na silnější plát. Rozkrájíme na čtverečky, každý ve středu promáčkneme vidličkou. Noky naráz zaváříme do vroucí osolené vody. Opatrně je vařečkou nadzdvihneme ode dna. Vaříme na mírném ohni přibližně 3-5 minut, podle velikosti noků. Když vyplavou na povrch, scedíme je a necháme krátce okapat. Noky až do podávání udržujeme v teple.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře