Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí roštěnky s hříbkovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Poctivá dávka hovězího masa udušená v silném základu doplněném o bohatou šťávu může být jednou z variant vašeho svátečního oběda.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut

Ingredience

  • 1kg hovězího roštěnce
  • 3 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 250g čerstvých nebo mražených hub
  • 150ml bílého vína
  • 2 vaničky Knorr Bohatá Šťáva pro tmavá masa
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Příprava

  1. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme okořeněné a na tenké plátky nakrájené roštěnky. Po obou stranách opečeme a zalijeme vodou.
  2. Ke konci dušení přidáme houby, víno a vše společně dusíme do měkka.
  3. Maso vyjmeme a do horkého, nikoli vřelého základu přidáme vaničky bohaté šťávy.
  4. Krátce povaříme a podáváme třeba s dušenou rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře