Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí s cibulí a houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 70 dekagramů hovězí kýty
  • 3 kusy cibule
  • 1 kus česnek
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 4 kusy houby
  • omáčka Worchester
  • petrželka
  • 3 lžíce cukru
  • sůl
  • olej
  • mouka

Příprava

  1. Na silné plátky nakrájené maso nasolíme, poté zasypeme moukou. Následně na troše oleji dusíme nakrájenou cibuli se 3 lžíce cukru tak 5-10 minut, dokud cukr z stálého míchání nezkaramelizuje, nakonec přidáme stroužky česneku a vaříme ještě minutu.
  2. Pokračujeme tím, že přilijeme 7 dl hovězího vývaru (7 dl vody + 2 kostky bujón), vložíme plátky masa a houby, poté ochutíme solí, pepřem a 3 lžícemi worchestrové omáčky. Poté pod pokličkou vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny do měkka.
Tip: Před podávání posypeme čerstvou, nadrobno naseknou petrželkou.
Tip: Jako přílohu podáváme rösti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře