Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hodnocení uživatelů:
60 minut 60 minut 6 - 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 800 gramů hovězí roštěnec
  • 4 stroužky česnek
  • 1/2 cibule
  • 50 mililitrů olej
  • 100 gramů máslo
  • sůl

Špenát

  • 1 kilogram mražený listový špenát
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce mouka
  • 4 kusy stroužek česneku
  • 2-3 vejce
  • olej
  • sůl

Bramborové knedlíky

  • 1 kilogram brambory
  • 2 kusy vejce
  • 1 lžíce mléko
  • 400 gramů hrubá mouka
  • 3 lžíce dětská krupička

Příprava

  1. Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej a opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět. Přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí. Na závěr zjemníme máslem.
  2. Příprava špenátu: Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme do růžova a vložíme špenát. Vše osolíme. Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme. Vmícháme vajíčka a podáváme.
  3. Příprava bramborových knedlíků: Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. V míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka. Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto přestane lepit. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře