Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí steak s omáčkou z červeného vína s fazolovými lusky

Receptynakazdyden.cz
Vynikající steak s výraznou omáčkou z červeného vína v dokonalé kombinaci se svazkem fazolových lusků a slaniny. Gurmánský prokrm, který potěší i ty nejnáročnější.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 15 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kg pravé svíčkové (ideálně pouze její střední část)
  • drcený pepř čtyř barev
  • sůl
  • 70g másla/margarínu
  • 2 vaničky Bohaté šťávy na tmavá masa Knorr
  • 200 ml červeného vína
  • 100g krájené slaniny na plátky (případně pancetty)
  • 500g dlouhých fazolových lusků

Příprava

  1. Svíčkovou si začistíme, naporcujeme na silnější steakové plátky, vychutíme solí a hranu každého plátku obalíme ve čtyřbarevném pepři.
  2. Opečeme svíčkovou na rozpáleném másle/margarínu po obou stranách. Odstavíme a necháme maso oddychnout.
  3. Do výpeku z masa přilijeme červené víno a rozpustíme 2 vaničky Bohaté šťávy. Pořádně promícháme, povaříme a případně můžeme dle chuti zjemnit zbylým máslem/margarínem.
  4. Otýpky z lusků svázaných slaninou opečeme na rozpáleném oleji do křupava z obou stran a můžeme podávat.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře