Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Hovězí steak s omáčkou z červeného vína s fazolovými lusky
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Vynikající steak s výraznou omáčkou z červeného vína v dokonalé kombinaci se svazkem fazolových lusků a slaniny. Gurmánský prokrm, který potěší i ty nejnáročnější.
Hodnocení uživatelů :
5 minut
15 minut
6 porcí Snadné
Ingredience
- 1 kg pravé svíčkové (ideálně pouze její střední část)
- drcený pepř čtyř barev
- sůl
- 70g másla/margarínu
- 2 vaničky Bohaté šťávy na tmavá masa Knorr
- 200 ml červeného vína
- 100g krájené slaniny na plátky (případně pancetty)
- 500g dlouhých fazolových lusků
Příprava
- Svíčkovou si začistíme, naporcujeme na silnější steakové plátky, vychutíme solí a hranu každého plátku obalíme ve čtyřbarevném pepři.
- Opečeme svíčkovou na rozpáleném másle/margarínu po obou stranách. Odstavíme a necháme maso oddychnout.
- Do výpeku z masa přilijeme červené víno a rozpustíme 2 vaničky Bohaté šťávy. Pořádně promícháme, povaříme a případně můžeme dle chuti zjemnit zbylým máslem/margarínem.
- Otýpky z lusků svázaných slaninou opečeme na rozpáleném oleji do křupava z obou stran a můžeme podávat.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
Žádný nový komentář.