Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi

Hodnocení uživatelů:
15 minut 180 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 700 gramů hovězí žebra nebo pupek
  • 1 kus cibule
  • 1 kus petržel
  • dle chuti celer
  • 200 gramů mražený mladý hrášek
  • dle chuti nové koření
  • dle chuti bobkový list
  • dle chuti sůl
  • dle chuti celý pepř
  • dle chuti nudle

Příprava

  1. Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna). Poté co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
  2. Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté cca 2 -3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev si nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme. Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek.
  3. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar. Tenké nudle si uvaříme dle návodu na obalu zvlášť a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře