Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí vývar s játrovou rýží

Hodnocení uživatelů:
10 minut 180 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1/2 kilogramů hovězí žebro
  • 1 balení směs na játrové knedlíčky
  • 3 kusy jarní cibulka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 kus mrkev
  • 1 - 2 kusy petržel
  • 1/2 - 1 kusu celer
  • dle chuti nové koření
  • dle chuti bobkový list
  • 1 - 2 lžíce petrželka
  • 2 - 3 stroužky česnek

Příprava

  1. Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
  2. Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny. Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř). Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky.
  3. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak podáváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře