Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Hovězí vývar s játrovou rýží
Hodnocení uživatelů :
10 minut
180 minut
6 porcí Středně obtížné
Ingredience
- 1/2 kilogramů hovězí žebro
- 1 balení směs na játrové knedlíčky
- 3 kusy jarní cibulka
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 kus mrkev
- 1 - 2 kusy petržel
- 1/2 - 1 kusu celer
- dle chuti nové koření
- dle chuti bobkový list
- 1 - 2 lžíce petrželka
- 2 - 3 stroužky česnek
Příprava
- Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
- Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny. Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř). Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky.
- Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak podáváme.
Žádný nový komentář.