Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí vývar s játrovou rýží a domácími nudlemi.

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů hovězí přední
  • 2 kusy mrkev
  • 1 hlávka celer
  • 1 kus kořenová petržel
  • 3 lžičky sůl
  • 10 kusů pepř celý černý
  • 2 kusy cibule
  • 6 stroužků česnek
  • 2 lžičky majoránka
  • 3 lžíce strouhanka
  • 20 dekagramů játra
  • 3 kusy vejce
  • 200 gramů hladká mouka

Příprava

  1. Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme ostrouhanou mrkev, celer, petržel, cibuli a tři stroužky česneku. Ochutíme solí a pepřem, můžeme přidat zelenou nať libečku či celeru. Vaříme na mírném plameni cca 2 hodiny. Vyndáme maso i kořenovou zeleninu, později vše nakrájíme.
  2. Játra rozmixujeme do jemného pyré, přidáme vejce, majoránku, nadrcený česnek, pepř, sůl a strouhanku. Smícháme vše dohromady do podoby těsta a necháme chvíli odležet, aby strouhanka lehce naboptnala. Posléze přes sítko na halušky uděláme játrové nočky, které vaříme přímo v uvařeném vývaru.
  3. 2 vejce a hladkou mouku spojíme v hladké vláčné těsto, které na vále vyválíme na tenkou placku a necháme na chvíli odležet. Nakrájíme na pláty široké cca 4 - 5 cm, položíme je na sebe a krájíme na tenké nudličky. Po usušení je vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut na skus.
  4. Polévku podáváme s domácími nudlemi, játrovými nočky, masem a kořenovou zeleninou. Přizdobíme sekanou petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře