Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí vývar s vaječným svítkem

Receptynakazdyden.cz
Čerstvě upečený, jemný a nadýchaný vaječný svítek je originální, i když dobou trošku opomenutý. Proto dejte svítku šanci získat si svoji slávu zpět.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 25 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 3 vaničky Knorr Bohatého bujónu hovězího
  • 2.5 litru vody
  • 100 g mrkve
  • 15 g pažitky
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 50 g polohrubé mouky
  • sůl

Příprava

  1. Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na malé kostičky nebo na kolečka a na části másla orestujeme. Zalijeme dávkou vody a vložíme bujóny. Přivedeme do varu a vaříme do změknutí zeleniny.
  2. Svítek připravíme vyšleháním másla se žloutky, kam postupně přidáme polohrubou mouku, sůl a vyšlehané bílky. Těsto nalijeme do vytřeného pekáče máslem a vysypaného moukou. Upečeme do růžova, krájíme na malé kostičky, které vkládáme do hotové polévky společně se sekanou pažitkou.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na jednoduché polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře