Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hrachová kaše se smaženým masem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Na kaši

  • 20 dekagramů hrachu
  • 1 kus cibule
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Na smažené maso

  • 4 plátky vepřového plecka
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava

  1. Hrách důkladně omyjeme, poté ho dáme vařit ponořený do vody. Přidáme k němu cibuli v celku, bobkový list a trochu soli. Necháme vařit asi 60 minut, dokud hrách nezměkne a nerozpadnou se zrnka.
  2. Plátky masa opláchneme, odsajeme z nich vodu, osolíme je a opepříme. Na troše oleje je z obou stan osmažíme. Je potřeba mít celkem tenké plátky. Po osmažení dáme zakryté stranou.
  3. Hrách musíme každých asi 10 minut kontrolovat a míchat. Když se zdá, že se voda odpařuje, ale konzistence ještě není ideální, můžeme vodu doplnit, ale pokaždé pouze trochu vody. Musíme vařit do hustoty pyré, pak není třeba žádná závařka. Když je kaše hotová, vyjmeme bobkové listy a cibuli.
  4. Maso nakrájíme na nudličky a podáváme je navrstvené na kaši.
Tip: Lze samozřejmě podávat i bez masa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře