Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hrachová polévka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 540 gramů hrášek v nálevu
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce máslo
  • 2 stroužky česnek
  • 1-2 lžíce majoránka
  • 3 kusy rohlík

Příprava

  1. Hrášek (vychází to na 3 konzervy) slijeme do mixéru i s nálevem a rozmixujeme na jemno.
  2. Rozmixovaný hrách přelijeme do hrnce, přidáme asi 0,5 litru vody a povaříme. Ochutíme česnekem a solí. Z másla a mouky si uděláme jíšku a zahustíme polévku.
  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky a na pánvičce na sucho opečeme. Polévku pak podáváme s opečenými rohlíky.
Tip: Pokud chceme mít polévku jemnější, můžeme jí ještě propasírovat přes sítko.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře