Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Hrachová polévka
Hodnocení uživatelů :
20 minut
30 minut
4 porce Snadné
Ingredience
- 540 gramů hrášek v nálevu
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce máslo
- 2 stroužky česnek
- 1-2 lžíce majoránka
- 3 kusy rohlík
Příprava
- Hrášek (vychází to na 3 konzervy) slijeme do mixéru i s nálevem a rozmixujeme na jemno.
- Rozmixovaný hrách přelijeme do hrnce, přidáme asi 0,5 litru vody a povaříme. Ochutíme česnekem a solí. Z másla a mouky si uděláme jíšku a zahustíme polévku.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a na pánvičce na sucho opečeme. Polévku pak podáváme s opečenými rohlíky.
Tip: Pokud chceme mít polévku jemnější, můžeme jí ještě propasírovat přes sítko.
Žádný nový komentář.