Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hráškový dort

Hodnocení uživatelů:
15 minut 80 minut 4 porce Náročné

Ingredience

Dort

  • 350 gramů mražený hrášek
  • 100 gramů máslo
  • 4 kusy vejce
  • 1 lžička sůl a pepř
  • 50 gramů polohrubá mouka
  • 20 gramů Máslo na vymazání formy
  • 2 lžíce mandlové lupínky

Na ozdobu

  • 2 kusy Vejce uvařené na tvrdo
  • 50 gramů tvrdý sýr
  • 150 gramů šunka

Příprava

  1. Asi 250 g hrášku nasypeme do kastrolu a zalijeme ho vodou tak, aby byl sotva ponořený.
  2. Vaříme ho 15 minut a pak rozmixujeme.
  3. Utřeme máslo se žloutky, špetkou soli a opepříme, vmícháme prochladlý rozmixovaný hrášek , zbytek celých hrášků, mouku a nakonec sníh z bílků.
  4. Těstem naplníme máslem vymazanou a mandlovými lupínky vysypanou nákypovou formu.
  5. Uzavřeme ji pokličkou nebo alobalem, postavíme do hrnce s horkou vodou a vaříme asi 60 minut
  6. Vyklopíme na mísu a ozdobíme vejci, nastrouhaným sýrem a šunkou
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře