Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hříbkové risotto a parmazánovou hoblinou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 500g rýže arborio
  • 200g pravých hřibů
  • 50g kvalitního tuku
  • 80g šalotky
  • 150ml bílého vína
  • 100ml smetany
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100g parmazánu vcelku
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Jemně nakrájenou šalotku orestujeme na kvalitním tuku, přidáme propláchnutou rýži arborio a za stálého míchání přiléváme vřelý vývar připravený z bujonu.
  2. Ke konci varu přidáme bílé víno. Rýže by měla mít řidší kašovitou konzistenci.
  3. Na zbylé dávce kvalitního tuku orestujeme hřiby, zalijeme smetanou, vmícháme rýži, ochutíme mletým pepřem, solí a podáváme s parmazánovou hoblinou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře