Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hříbkové risotto na bílém víně

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 min Snadné

Ingredience

  • 40 gramů rostlinný tuk Flora Gold
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 kus menší cibule
  • 80 gramů rýže carnaroli
  • 50 mililitrů bílé víno
  • 25 gramů sýr Gran Moravia
  • sůl
  • 1 litr zeleninový vývar dle potřeby
  • 20 gramů sušené houby
  • nasekanou plocholistou petrželovou nať malou hrst

Příprava

  1. Houby namočíme na 30 minut do vody.
  2. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold s olivovým olejem a na mírném ohni zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme. Podlijeme trochou zeleninového vývaru, přidáme okapané houby a víno.
  3. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizotto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme.
  4. Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci. Nakonec rizotto zjemníme florou gold, posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a promícháme. Dle chuti osolíme. Hotové rizotto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře