Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Hříbkové risotto na bílém víně
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
5 minut
20 min
Snadné
Ingredience
- 40 gramů rostlinný tuk Flora Gold
- 1 lžíce olivový olej
- 1 kus menší cibule
- 80 gramů rýže carnaroli
- 50 mililitrů bílé víno
- 25 gramů sýr Gran Moravia
- sůl
- 1 litr zeleninový vývar dle potřeby
- 20 gramů sušené houby
- nasekanou plocholistou petrželovou nať malou hrst
Příprava
- Houby namočíme na 30 minut do vody.
- V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold s olivovým olejem a na mírném ohni zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme. Podlijeme trochou zeleninového vývaru, přidáme okapané houby a víno.
- Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizotto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme.
- Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci. Nakonec rizotto zjemníme florou gold, posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a promícháme. Dle chuti osolíme. Hotové rizotto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.
Žádný nový komentář.