Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hrnková buchta s tvarohem a povidly -

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hlávky cukru krystal
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň

  • 500 gramů tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 250 mililitrů mléka

Povidlová náplň

  • 500 gramů povidel
  • Rum - dle potřeby

Příprava

  1. V mise si smícháme všichny suroviny na těsto - nemusí se nijak zvlášť šlehat, sesypeme vše dohromady a zamícháme.
  2. Uděláme tvarohovou náplň. Vše smícháme, nakonec přidáváme mléko - podle potřeby, jak je hustý tvaroh, náplň by měla být spíše řidší
  3. 2/3 těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, na tuto vrstvu dáme tvarohovou náplň a lžící klademe povidlovou náplň - povidla naředíme podle potřeby a hustoty.
  4. Nakonec nalijeme zbylou 1/3 těsta , nemusí zalít všechnu náplň. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme cca 30 minut při 190 stupních. Po upečení pocukrujeme.
Tip: Místo prášku do pečiva lze použít prášek do perníku. Místo povidel lze použít ovoce. Těsto můžeme obarvit kakaem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře