Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hroznové želé

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1,5 kilogram bílých hroznů
  • 30 dekagramů cukru
  • 1 balení Gelfixu 2:1

Příprava

  1. Z hroznu obereme jednotlivé kuličky vína, poté je omyjeme (minimálně ve dvou vodách). Pokud najdeme poškozenou kuličku, vyhodíme ji.
  2. Po umytí v mixéru rozmělníme (takto se uvolní i cenný olej z pecek). Propasírujeme přes cedník do čistého hrnce (pecky a slupky vyhodíme).
  3. K hroznové šťávě přidáme cukr a džemfix, důkladně promícháme. Dáme vařit na vysokou teplotu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak vaříme 1-2! minuty.
  4. Sundáme z plotny, ihned plníme do sklenic, pečlivě uzavřeme. Otočíme je dnem vzhůru alespoň na 5 minut, poté necháme v pokojové teplotě postupně vychladnout.
Tip: Předtím než se pustíme do práce, vymyjeme si 4 zavařovací sklenice o 3, 5 dl. Nejprve ve vodě s čistícím prostředkem, poté opláchneme v čisté vodě a nakonec ve vodě s benzoátem sodným. Necháme volně uschnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře