Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hroznový dort s březovým cukrem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
80 minut 40 minut 6-8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na těsto

  • 50 dekagramů mouky
  • 5 dl vody
  • 12 lžic oleje
  • 20 dekagramů hnědého cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 kilogram hroznů s velkým kuličkami červené

Na puding

  • 8 lžic kukuřičného škrobu
  • 4-5 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 hruška
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 10 dekagramů březového cukru
  • 1 kůra z jednoho citrónu
  • 1 litr mléka bez laktózy

Příprava

  1. Všechny přísady k přípravě těsta (s výjimkou hroznů) důkladně promícháme (olej přidáme až úplně na konec).
  2. Těsto vložíme do dortové formy, kterou jsme předtím vymazali olejem a vysypali moukou. V předem vyhřáté troubě na 179 stupňů necháme asi 40 minut péct.
  3. Mezitím připravíme puding: do misky vyměříme 1 dl mléka, ostatní necháme zahřívat.
  4. Do odměřeného mléka přidáme kukuřičný škrob a kukuřičnou mouku a rozmícháme dohladka.
  5. Vlijeme směs do vařícího mléka. Ochutíme cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou a rozmixovanou hruškou.
  6. Upečené a vychladlé těsto natřeme krémem, pak ozdobíme kulička hroznového vína. Necháme důkladně vychladnout.
Tip: Je to velmi chutné i s jiným ovocem.
Tip: Opatrně zacházejte s březovým cukrem (xilit), protože u citlivých jedinců může způsobit průjem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře