Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hruškový kompot

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 7-8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 5 kilogramů hrušek
  • 1 kilogram cukru
  • 1 kus citrón
  • hřebíček
  • skořice celá
  • Salicil

Náčiní

  • 7-8 zavařovacích sklenic 7 dl

Příprava

  1. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na dílky, poté je dáme do mísy s vodou, do které jsme vymačkali 1 citron, aby hrušky nehnědly, dokud je neoloupeme všechny.
  2. Sklenice vymyjeme. Na dno každé dáme 2-3 hřebíčky a kousek celé skořice, poté naplníme hruškami. Do každé sklenice dáme 5 lžic cukru, zalijeme vodou, aby hrušky byly ponořenou a přidáme špetku salicilu. Uzavřeme sklenice a postavíme je dnem vzhůru.
  3. Novinovým papírem vysteleme velký hrnec. Sklenice s kompotem zabalíme do novin. Zalijeme vodou od 3/4 a dáme vařit. Od bodu varu počítáme 40-50 minut. Poté vyjmeme, zabalíme do deky a necháme pozvolna vychladnout.
Tip: Podle tohoto receptu lze připravit i třešňový či višňový kompot.
Tip: Do vody, kam vkládáme hrušky, přidejme citron, aby hrušky nehnědly.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře