Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Husí játra a sekaná pro hosty

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Husí játra

  • 70 dekagramů husích jater
  • 1 hrnek kachního sádla
  • 2 kusy cibule
  • 2 stroužky česneku

Sekaná

  • 1 kus vejce
  • 1 kus housky
  • 1 kus cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 dl mléka asi
  • petrželová nať
  • mletá parika
  • 1 lžička paprikového krému
  • Knorr Aromat
  • sůl
  • pepř
  • 5-10 dekagramů strouhanky
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 25 dekagramů mletého masa

Příprava

  1. Nakrájíme 2 cibule a česnek, poté dáme glazovaného hliněného pekáčku. Pokud je smaltovaný, nemusíme jej předem namočit, obyčejný hliněný pekáček namočit musíme.
  2. Kachní sádlo rozpustíme a nalijeme na cibuli, poté vložíme husí játra a pečeme 20 minut při 200°C.
  3. Mezitím si připravíme masu na sekanou. K 25 dkg mletého masa přidáme 2 vejce. Jednu suchou housky namočíme v mléce, poté ji rozdrobíme, vymačkáme mléko a přidáme k mletému masu. Cibuli a česnek nastrouháme k masu. Kořeníme. K mase přijdou asi 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička Knorr Aromatu, 2 lžičky mleté papriky a jednu lžičku paprikového krému.
  4. Propracujeme. Pokud je masa příliš řídká, přisypeme strouhanku, dokud nebude konzistence dobrá, tedy nebude příliš mazlavá.
  5. Vložíme do pekáčku vystlaného pečícím papírem do tvaru válečku. Posypeme strouhankou a pokropíme olejem. Pečeme 45 minut při 180°C.
Tip: Játra i sekanou podáváme vychladlé.
Tip: Servírujeme s topinkami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře