Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Husí kaldoun se špekovými knedlíčky

Receptynakazdyden.cz
Silná chuť polévky provoněná muškátovým oříškem je nepřekonatelná.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut

Ingredience

  • drůbky z jedné husy (krk, křídla, žaludek)
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 1 cibule
  • 2 vaničky Knorr Bohatého bujónu drůbežího
  • 3 litry vody
  • 20 g Knorr jíšky světlé
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • 3 rohlíky
  • 50 g anglické slaniny
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky

Příprava

  1. Drůbky s očištěnou kořenovou zeleninou a bujónem uvaříme do měkka a vycedíme. Přivedeme do varu, zahustíme jíškou a ochutíme muškátovým oříškem.
  2. Odleželé rohlíky pokrájíme na drobné kostky, pokropíme mlékem a přidáme orestovanou slaninku s cibulkou, nasekanou petržel, vejce, sůl a za pomocí mouky vypracujeme v tuhé těsto, kdy pomocí lžiček vytvarujeme knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě. Do kaldounu vkládáme společně s pokrájenou zeleninou, obraným masem z drůbků a sekanou petrželkou.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na jednoduché polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře