Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Husí kaše
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
10 minut
70 minut
4-6 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1 kilogram husích drůbků
- 300 gramů ječných krup
- 150 gramů mrkve
- 150 gramů kořene petržele
- 100 gramů celeru
- 1 kus cibule střední
- 100 gramů zeleného hrášku
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce ochucovače Delikat ke kuřecímu masu
- 1 lžíce kachního sádla nebo husí sádla
- 2 kusy bobkového listu
- 1 svazek čerstvých petrželových lístků
Příprava
- Nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném kachním sádle .
- Oloupanou a na kostky nakrájenou zeleninu přidáme k cibuli a chvíli smažíme. Přidáme i bobkový list.
- Pak přidáme husí drůbky a dolijeme vodou, aby bylo vše ponořené. K tomu přidáme 2 lžíce kuřecí směsi Knorr Delikat. Na středním plameni vaříme asi 30 minut.
- Během toho ječné kroupy dobře propláchneme a omyjeme. Přidáme k huse a doplníme vodu natolik, aby opět vše ponořeno na 1-2 cm. Na pomalém ohni vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne a dokud ječné kroupy nebudou také mít správnou konzistenci. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme také rozmrazený zelený hrášek. (Ječné kroupy lze ponechat příjemně křupavé, ale můžeme vařit i déle až doměkka, jak kdo má rád.) Před servírováním zamícháme čerstvě nakrájenou petrželku.
Žádný nový komentář.