Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Husí kaše

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 70 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram husích drůbků
  • 300 gramů ječných krup
  • 150 gramů mrkve
  • 150 gramů kořene petržele
  • 100 gramů celeru
  • 1 kus cibule střední
  • 100 gramů zeleného hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce ochucovače Delikat ke kuřecímu masu
  • 1 lžíce kachního sádla nebo husí sádla
  • 2 kusy bobkového listu
  • 1 svazek čerstvých petrželových lístků

Příprava

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném kachním sádle .
  2. Oloupanou a na kostky nakrájenou zeleninu přidáme k cibuli a chvíli smažíme. Přidáme i bobkový list.
  3. Pak přidáme husí drůbky a dolijeme vodou, aby bylo vše ponořené. K tomu přidáme 2 lžíce kuřecí směsi Knorr Delikat. Na středním plameni vaříme asi 30 minut.
  4. Během toho ječné kroupy dobře propláchneme a omyjeme. Přidáme k huse a doplníme vodu natolik, aby opět vše ponořeno na 1-2 cm. Na pomalém ohni vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne a dokud ječné kroupy nebudou také mít správnou konzistenci. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme také rozmrazený zelený hrášek. (Ječné kroupy lze ponechat příjemně křupavé, ale můžeme vařit i déle až doměkka, jak kdo má rád.) Před servírováním zamícháme čerstvě nakrájenou petrželku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře