Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Husí prsa trpělivého šéfkuchaře

Hodnocení uživatelů:
10 minut 400 minut 6 porcí Náročné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Husí prsa vydatně potřeme solí jak z vnitřní kostní části, tak i z vnější kožní části, posypeme celým kmínem a za pomoci nože kůži mnohokráte propícháme (bude hodně sádla).
  2. Husí prsa vložíme do pekáče kostí dolů a podlijeme 1 dl vody. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě při minimální teplotě cca 70-80 stupňů 3 hodiny. Po celou dobu nekontrolujeme a nenakukujeme-byť je to velmi těžké vzhledem k linoucí se vůni po kuchyni. Po 3 hodinách pekáč vyděláme, prsa přelijeme vypečeným sádlem, které v pekáči necháme, znovu zakryjeme, vrátíme do trouby a při stejné teplotě pečeme další 3 hodiny (opět nenakukujeme a držíme se stolu, neboť ta vůně dostupuje vrcholu). Po celkem 6 hodinách pekáč vyjmeme a nezakryté dopečeme na kůrčičku cca 30 minut.
  3. Husí prsa vyjmeme – opatrně neboť jsou nádherně rozpadající se. Odstraníme lehkým manévrem hrudní tenkou kost, podélně přepůlíme na porce a podáváme se zelím bílým, červeným, knedlíkem houskovým a bramborovým.
Tip: A teď už jen dobrou chuť, neboť Vás čeká odměna po 6,5 hodinách čekání luxusní chuť nevysušených a ve vlastním sádle „konfitovaných“ husích prsíček. Teplota konfitování kolem 80-90 stupňů.
Tip: Z pekáče slijeme a scedíme vypečené husí sádlo, které se nám bude hodit při přípravě jiných kulinářských specialit – ale pozor v ledničce vydrží cca jen jeden měsíc.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře