Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Huspenina z vepřových loktů

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 2 kusy přední syrové vepřové koleno (loket)
  • 6 plátků plátková želatina
  • 8 kuliček nové koření
  • 3 bobkový list
  • 1 velká cibule
  • 20 plátků žampion
  • dle chuti bílý pepř
  • dle chuti sůl
  • dle chuti ocet

Příprava

  1. Vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a dáme vařit do odpovídající nádoby. Zalijeme celé vodou a přidáme jednu cibuli i se slupkou, nové koření, sůl a bobkové listy. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou kolena tak měkká, že se maso samo odděluje od kosti.
  2. Kolena po uvaření vyjmeme a zbavíme všech kostí a případných nečistot. Pro naši další potřebu si ponecháme cca 0.5 – 0,75 l scezeného vývaru. V trošce vývaru si lehce podusíme nakrájené čerstvé žampiony na plátky (potřebujeme jich tolik, aby pokryla dno formy, do které budeme huspeninu plnit).
  3. Formu si vyložíme potravinářskou folií a na dno naklademe podušené plátky žampionů. Maso z kolen i s kůží nasekáme na středně velké kousky (nebo jak to máme rádi). Poklademe na vrstvu žampionů, tak aby byla všude ve stejném poměru kůže i maso.
  4. Přikryjeme folií, vložíme opatrně do lednice a necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Před porcováním vyklopíme za pomocí potravinářské folie a krájíme na úhledné porce. Podáváme samostatně s chlebem nebo s octem a cibulí jako tlačenku.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře