Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hustá rybí polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 15 minut 6 porcí Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 1 hlava, páteř, ocas velkého kapra nebo celý malý kapr
  • 4 lžíce másla
  • 60 gramů drobně posekaného celeru
  • 60 gramů drobně posekané mrkve
  • 250 mililitrů smetany (nebo Rama Cremefine)
  • 2 lžíce krupicové kaše
  • 2 lžíce mouky
  • špetka mletého černého pepře
  • 4 krajíce chleba bez kůrky
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 1 kalíšek Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 1 žloutek

Příprava

  1. Z kapří hlavy odstraň oči a žábry. Umytou hlavu a ostatní kusy ryby vložte do hrnce. Zalijte vše 2 litry vody, přidejte kostku Knorr a přiveďte k varu. Vařte na malém ohni po dobu 45 minut.
  2. Přelijte vývar přes síto do jiného hrnce. Oberte uvařenou hlavu, kousky masa odložte do dalšího hrnce.
  3. Rozehřejte na pánvi lžíci másla a usmažte do zlatova celer a mrkev. Vložte zeleninu do hrnce s masem získaným z hlavy.
  4. Na stejné pánvi rozehřete další lžíci másla* a přidejte krupici. Osmažte, dosypejte mouku, přidejte zbytek másla a smažte chvíli na mírném ohni. * Je nutné dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, protože pak by jídlo nebylo chutné a zdravé.
  5. Přidejte ušlehanou smetanu a žloutek, pečlivě promíchejte. Přidejte trochu vývaru z ryby a za stálého ohřívání na mírném ohni míchejte do okamžiku, až začne houstnout.
  6. Přidejte vše do hrnce s rybou a zeleninou, přidejte zbytek vývaru a ohřívejte, ale nepřivádějte k varu. Polévku podávejte s osmaženými kousky housky, které si přiravte na másle.
Tip: Podávat můžete i s oblíbenými chlebovými krutony.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře