Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Indiánské plecko

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová plec
  • 2 kusy cibule
  • 50 gramů kořenící směs: Aztécký poklad (sůl, cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno)
  • 4 stroužky česnek
  • dle chuti olivový olej, hladká mouka

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva dny. Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opékáme společně s nasekaným česnekem do sklovata.
  2. Naložené okořeněné maso vložíme do hrnce k cibuli s česnekem a zprudka opečeme – tzv. necháme maso zatáhnout. Necháme lehce dusit podlité vodou do 1/2 masa ve vlastní šťávě a s obsaženým kořením do změknutí. Jakmile je maso měkké tak přidáme v trošce vody rozmíchanou lžíci hl. mouky čímž šťávu mírně tak zahustíme. Dobře vše promícháme a necháme provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží.
Tip: Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře