Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Indonéský řízek

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kýty
  • 1 dl bílého jogurtu
  • dle chuti pálivá paprika
  • 1 sterilovaná kapie
  • dle chuti mletý černý pepř
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 5 lžic oleje
  • 2 - 3 bobkové listy
  • špetka skořice

Příprava

  1. Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo. Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou sterilovanou kapií, pepřem, hřebíčkem a solí.
  2. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme několik hodin v chladnu odležet.
  3. Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.
Tip: Dobré podávat s bramborovým salátem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře