Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Írsky chlieb zo špaldovej múky

Připravte si skvělý domácí chléb ze špaldové mouky s krásnou křupavou kůrkou.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 15 porcí Snadné

Ingredience

  • 450 g balení špaldová múka
  • 1 lžička soľ
  • 1 lžička kryštálový cukor
  • 1 lžička sóda bicarbóna
  • 500 mililitrů biely jogurt

Příprava

Do misky dáme múku, cukor, soľ a sódu. Pridáme jogurt. Jemne premiešavame vidličkou, kým sa všetky ingrediencie nespoja do hladkého, polomäkkého cesta, ktoré jemne vytvarujeme do guľatého bochníka. V žiadnom prípade nesmieme cesto vypracovávať ani miesiť. Pomúčenými rukami cesto prenesieme do janskej misy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Misu nemusíme predhrievať v rúre. Vrch cesta posypeme múkou a pečieme pri 190 stupňoch cca 50 minút.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře