Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Išlské dortíčky

Hodnocení uživatelů:
Snadné

Ingredience

Těsto

  • 21 dekagramů hladké mouky
  • 2 dekagramy kakaa
  • mletá skořice
  • strouhaná citronová kůra
  • 4 dekagramy loupaných jemně mletých mandlí
  • 14 dekagramů másla

Nádivka

  • 10 dekagramů cukru
  • 3 žloutky
  • špetka mleté vanilky
  • 1 lžička rumu
  • 2 dekagramy rybízové zavařeniny
  • 15 dekagramů opražených loupaných lískových oříšků

Příprava

  1. Na vál si připravíme mouku, kakao, vanilkový cukr, na špičku nože skořice, strouhanou citronovou kůru a mandle. Pak do toho rozsekáme máslo, válečkem vypracujeme těsto a dáme je do studena na 1/2 hodiny.
  2. Ztuhlé těsto vyválíme na plát 1/4 cm silný, vykrájíme kolečka a složíme je na máslem potřený a moukou posypaný plech. V horké troubě pečeme do růžova.
  3. Nádivka: Cukr, žloutky a vanilku třeme asi 10 minut. Pak přidáme lžičku rumu, rybízovou zavařeninu a pražené loupané lískové oříšky a vše dobře promícháme. Je-li nádivka hustá, přidáme rum, do řídké přidáme strouhané piškotové drobečky nebo ještě oříšky.
  4. Polovinu koleček poléváme čokoládou a slepujeme nádivkou. Kraje dortíčků můžeme obalit v pomletých ořechách.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře