Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Italská polévka ze zelených fazolí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 15 dekagramů zelených fazolek lze i mražené
  • 10 dekagramů uzené slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 petžel
  • 0,5 kusu celeru
  • 10 dekagramů zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata nebo 5 dkg protlaku
  • 1,5 litru vody
  • 10 dekagramů těstovin penne
  • bazalka sušená
  • pepř
  • sůl
  • sýr eidam

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme a opečeme. Nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek přidáme ke slanině a spolu orestujeme.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme a spolu s rajčaty přidáme ke slanině. Směs dle potřeby osolíme, opepříme, přidáme sušenou bazalku a zalijeme 1,5 l vody. Nakrájené zelí a zelené fazolky přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut, aby zelenina změkla. Poté přidáme i těstoviny a vaříme dalších 10 minut.
  3. Při podávání na polévku nastrouháme sýr eidam.
Tip: Můžeme použít i uzený eidam.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře