Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Italské hovězí ragú na červeném víně s rajčaty a zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 210 minut 3-4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů hovězí kýty
  • 1 kus fialové cibule
  • 2 kusy mrkve
  • 1 kus česnek
  • 1 kus celerová nať asi 25 cm
  • 1 kus konzerva loupaných rajčat krájených
  • 250 mililitrů červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 250 mililitrů vody
  • 1 kostka Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 3x10 cm větviček rozmarýnu
  • 3x10 cm mateřídoušky
  • 10 kusů šalvěje sušené
  • 1 svazek petrželky
  • soli
  • oleje
  • pepře

Příprava

  1. Kýtu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 3 cm. V pánvi na rozpáleném oleji je ze všech stran osmahneme. Dáme je do tepluvzdorné nádoby.
  2. Mezitím očistíme cibuli, mrkev a celerovou nať. Nakrájíme je na větší kousky. Česnek překrojíme na půl a osmahneme je společně se zeleninou. Přilijeme k nim asi 2 lžíce vína. Vařečkou seškrábeme ze dna pánve přismažené kousky a vše vyklopíme k masu.
  3. Do pánve nalijeme konzervu rajčat, přidáme k nim vodu. Zahřejeme, poté přidáme bujón. Přivedeme k varu a vaříme dalších asi 5 minut. Poté vlijme k masu. K masu přidáme také bylinky svázané dohromady. (Pokud nemáme čerstvé, použijme sušené).
  4. Nádobu překryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby péct na 170 stupňů asi tak na 2 a půl hodiny. Občas zkontrolujeme, čas závislý na stáří zvířete. Na závěr přimíchejme nakrájenou petrželku. Podle chuti dosolíme, dopepříme.
Tip: Maso podáváme s omáčkou, zeleninou a bramborovou kaší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře