Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Italský mandlový dort

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 40-50 12 porcí Snadné

Ingredience

těsto

zdobení

  • pražené mandlové plátky
  • moučkový cukr, med

Příprava

  1. Mandle nasekáme na jemno a smícháme s moukou. V druhé misce smícháme změklý rostlinný tuk Hera s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny pomocí ručního mixéru. Přilijeme mandlové aroma a nasypeme do něj hrozinky. Vejce rozklepneme do hrnečku a potom je postupně přimícháme k tukovému základu. Poté vypracujeme dohladka za použití nejvyššího rychlostního stupně ručního mixéru. Nakonec přisypeme polovinu moučné směsi a pomocí vařečky promícháme s pěnovým základem. Po přidání zbytku mandlové mouky, vypracujeme hmotu.
  2. Těsto dáme do formy o průměru 22 cm vyložené pečícím papírem. Pečeme 40 – 50 minut v předehřáté troubě při teplotě 180 °C.
  3. Okraje vychladlého a z formy vyndaného dortu potřeme medem a obalíme na jemno posekanými mandlemi. Nakonec dekorujeme posypáním moučkovým cukrem a několika pěknými mandlemi.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře