Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečná bábovka

Hodnocení uživatelů:
35 minut 45 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

  • 6 kusů jablka
  • 200 mililitrů olej rostlinný
  • 200 mililitrů cukr moučkový
  • 4 kusy vejce
  • 500 mililitrů hladká mouka
  • 1 lžíce skořice mletá
  • 1 lžíce kakao
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva
  • 1 lžíce moučkový cukr

Příprava

  1. Žloutky šleháme 3 minuty, postupně přidáváme cukr a šleháme do husté pěny.
  2. Bílky našleháme na tuhý sníh, pak je lehce promícháme se žloutkovou hmotou.
  3. Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem, přidáme skořici, kakao a lehce promícháme se žloutkovou hmotou se sněhem.
  4. Jablka oloupeme a nastrouháme, šťávu vymačkáme.
  5. Nastrouhaná jablka promícháme s připraveným těstem.
  6. Těsto vylijeme do vysypané formy
  7. Pečeme 40-45 minut v troubě vyhřáté na 200°C Upečenou bábovku pocukrujeme
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře