Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Jablečná bábovka
Hodnocení uživatelů :
30 minut
60 minut
20 porcí Snadné
Ingredience
- 2 kusy vejce
- 100 mililitrů olej
- 50 mililitrů mléko
- 250 gramů polohrubá mouka
- 1 sáček kypřící prášek do pečiva
- 1 sáček vanilkový cukr
- 250 gramů strouhaná jablka
Příprava
- Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a mléko a zašleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.
- Jablka si nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme do těsta. Pokud se nám zdá husté, můžeme přidat mléko, nebo naopak pokud byla jablka šťavnatá, přisypeme trošku mouky.
- Těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku a dáme péct do trouby, asi na 170 stupňů na hodinu. Zdali je hotová vyzkoušíme špejlí.
Tip: Ještě horkou bábovku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Žádný nový komentář.