Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečná bábovka

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

  • 2 kusy vejce
  • 100 mililitrů olej
  • 50 mililitrů mléko
  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 250 gramů strouhaná jablka

Příprava

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a mléko a zašleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.
  2. Jablka si nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme do těsta. Pokud se nám zdá husté, můžeme přidat mléko, nebo naopak pokud byla jablka šťavnatá, přisypeme trošku mouky.
  3. Těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku a dáme péct do trouby, asi na 170 stupňů na hodinu. Zdali je hotová vyzkoušíme špejlí.
Tip: Ještě horkou bábovku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře