Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečná omáčka se skořicí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 700 gramů nakyslá jablka
  • 2 kusy pyramidové sáčky čaje Green tea Jasmine
  • 5-6 lžic cukr
  • 2 kusy menší kousky skořice
  • 8 kusy hřebíček
  • 1 kus citrón
  • 1,5 lžíce škrob
  • 1 dl smetana (30% tuku)
  • citrónová tráva nebo lístky máty na ozdobu

Příprava

  1. Jablka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jaderníky a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo ovoce dostatečně ponořené, a uvedeme do varu. Přidáme pyramidové sáčky, cukr, skořici, hřebíček, tence oloupanou citrónovou kůru a trochu vymačkané citrónové šťávy podle chuti. Vaříme 2 minuty při nízké teplotě.
  2. Pak pyramidové sáčky a koření vyndáme a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství studené vody.
  3. Nakonec dáme trochu horké omáčky do smetany a vše vlijeme do omáčky. Když začne znovu vařit, stáhneme z ohně a podáváme teplé. Můžeme ozdobit čerstvou citrónovou trávou nebo lístky máty.
Tip: Tato omáčka je vynikající s pečeným masem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře