Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečné řezy

Hodnocení uživatelů:
45 minut 45 minut 16 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů hladká mouka
  • 200 gramů máslo
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 2 kusy vejce
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 1 sáček prášek do pečiva
  • 6 lžic mléko

Náplň

  • 5-6 kusů jablka
  • 2-3 lžičky skořice
  • 2-3 lžičky moučkový cukr

Příprava

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozdělíme na dvě části. Z první části vyválíme placku, kterou naneseme na vymazaný a vysypaný plech tak, aby bylo zakryté celé dno. Jablka si okrájíme a nastrouháme na plátky a naneseme na těsto. Posypeme skořicí a cukrem.
  3. Na jablka pak naneseme druhou část těsta. Pečeme v troubě asi na 170 stupňů, asi tak 30-40 minut.
Tip: Buchta je lepší až druhý den, když se uleží a zvláční.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře