Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečné vafle

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 3 kusy vejce
  • 150 mililitrů olej
  • 120 gramů moučkový cukr
  • 220 mililitrů mléko
  • 370 gramů polohrubá mouka
  • 1 sáček vanilinový cukr
  • 2-3 kusy jablko

Příprava

  1. Žloutky si oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej a mléko a zamícháme.
  2. Poté nasypeme mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme v hladké těsto.
  3. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemném struhadle. Jablka zamícháme do těsta.
  4. Nakonec si z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta.
  5. Těsto po částech nanášíme do nahřátého vaflovače a pečeme.
  6. Upečené vafle necháme vystydnout.
Tip: Hotové vafle můžeme ozdobit podle chuti marmeládou, povidly, šlehačkou a posypat kakaem. Dají se jíst ale i jen tak.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře