Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečno-skořicové palačinky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 6-12 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 50 dekagramů hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce cukru
  • 1 dl oleje
  • 5 dl mléka
  • 5 dl perlivé minerální vody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 jablka

Příprava

  1. Těsto na plačinky připravíme tak, že mouku dobře rozmícháme a vejci, 2 lžícemi cukru, solí, mlékem, minerální vodou a olejem. Nakonec do těsta nahrubo nastrouháme jablka.
  2. Necháme 20 minut stát, poté postupně usmažíme. Ještě teplé posypeme skořicovým cukrem a na čtyřikrát přeložíme.
Tip: Těsto je třeba připravit hustší než na běžné palačinky, protože jablka pustí šťávu. Palančinky pečme silnější.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře