Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečno - skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 3 kusy jablko
  • 3 kusy vejce
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 3 lžíce glukózový sirup
  • 50 gramů rozinky
  • 140 gramů hladká mouka
  • 1 kus nastrouhaná kůra z citrónu
  • 1 špetka mletá skořice
  • 1 kopeček Carte d'Or vanilka

Příprava

  1. Rozdělte žloutky a bílky, bílky pak rozšlehejte s glukózovým sirupem. Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků.
  2. Přidejte propláchnuté rozinky. Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka. Lehce vymažte pečící formu Herou a vysypte moukou.
  3. Naplňte formu do ¾ suflé směsí. Umístěte kostky jablka do každé formy.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 12-16 minut. Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře