Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečný kompot

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 3 - 4 kusy jablka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 3 - 4 lžíce cukr krupice
  • 1/2 kusu šťáva z citrónu
  • 2 kusy hřebíček

Příprava

  1. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.
  2. Jablka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly ponořené, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu z půlky citronu, hřebíček a přivedeme k varu.
  3. Vaříme tak 20 - 30 minut, dokud jablíčka nezměknou. Pokud je potřeba, přidáme cukr. Po uvaření necháme vystydnout a podáváme jako kompot k hlavnímu jídlu.
Tip: Můžeme přidat i hrušky, nebo můžeme udělat kompot jenom z hrušek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře